Grote kloof

Er bestaat een grote kloof tussen de belevingswereld van de leden van de Raden van Commissarissen van banken en verzekeraars en zo ongeveer de rest van wereld. Een goede verstaander weet vast al waar ik hier op doel. Inderdaad, het beloningsbeleid in de financiële sector.

In opdracht van FNV Finance heeft onafhankelijk onderzoeksbureau Motivaction een breed onderzoek uitgevoerd naar de topbeloningen in de financiële sector.

Gerard van Hees

Er is vooral gekeken naar hoe het Nederlandse publiek én de medewerkers in de financiële sector aankijken tegen de topbeloningen bij banken en verzekeraars. Aanleiding zijn de extreme loonsverhogingen in de top van de organisaties. Afgelopen jaar verhoogde NN Group het loon van twee topmensen met 15 tot 25 procent en a.s.r. deed dat begin dit jaar met 40 tot bijna 70 procent. Flinke onrust ontstond begin maart toen duidelijk werd dat ING van plan was het loon van topman Ralph Hamers te verhogen met meer dan een miljoen euro naar 3 miljoen euro per jaar. Krap twee weken later berichtte NIBC hun topman een bonus uit te keren van 180 procent bij de beursgang van de verzekeraar.

Voor de medewerkers geldt een heel ander verhaal. Zelfs nu de economie floreert, hebben we als bond de afgelopen periode met de banken en verzekeraars zware onderhandelingen moeten voeren om te komen tot niet meer dan zo’n 2 procent loonsverhoging voor het personeel. Dat vervolgens de top zichzelf zulke exorbitante loonsverhogingen geeft, is aan hen niet uit te leggen. Maar ook niet aan de Nederlandse belastingbetaler, want die heeft mede geholpen ING uit de crisis te trekken.

FNV Finance wil nu snel afspraken maken met banken en verzekeraars over hun topinkomens. De bond streeft naar een beloningspact dat het vertrouwen in de financiële instellingen moet herstellen, verdere imagoschade moet voorkomen en het werken in de sector weer aantrekkelijk moet maken.

Deze uitgave van ons FNV Finance E-Magazine staat volledig in het teken van het beloningspact. Hierin lees je wat we bedoelen, wat ons onderzoek heeft opgeleverd, wat we willen, en hoe je ons kunt steunen: teken onze petitie vóór een beloningspact!

Gerard van Hees,

bestuurder FNV Finance

Friendly visitor while diving