Scholing is geen wisselgeld

Het lijkt nog ver weg maar is wel al goed om te weten: als de Eerste Kamer instemt treedt op 1 januari 2020 de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in werking. De wet moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen een vast contract aan te bieden. Daarvoor wordt onder andere de transitievergoeding aangepast, de ontslagvergoeding waar werknemers recht op hebben na – nu nog – twee jaar dienstverband. Onder de nieuwe wet hebben alle werknemers, dus ook flexkrachten (!), straks al na één dag werken recht op een transitievergoeding.

Ik bezocht onlangs een voorlichtingsbijeenkomst over de Wab waarop werkgevers werd uitgelegd hoe ze de transitievergoeding kunnen omzeilen. Namelijk door scholing aan te bieden en de medewerker een overeenkomst te laten ondertekenen dat de scholingskosten mogen worden verrekend met de transitievergoeding.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Scholing is geen wisselgeld voor werkgevers. Het doel ervan is namelijk méér dan functiegericht. Scholing draait ook om verdere ontwikkeling én inzetbaar blijven. Oftewel langer gezond door kunnen werken, zowel fysiek als psychisch. Wat ik eigenlijk maar wil zeggen: scholing is een arbeidsvoorwaarde en hoort er gewoon bij. Scholing verrekenen komt op mij even onzinnig over als een deel van het genoten salaris verrekenen met de transitievergoeding.

Om het belang van scholing te onderstrepen roep ik flexkrachten hierbij nogmaals op vooral gebruik te maken van de scholingsvouchers met een waarde tot wel 500 euro van de Stichting Doorzaam. Surf daarom snel naar www.doorzaam.nl en vraag als FNV-lid je voucher aan. Deze wordt niét verrekend met je eventuele transitievergoeding.

Karin Heynsdijk,

bestuurder FNV Flex

Friendly visitor while diving