Contactpersoon

Na de zomervakantie is het team van FNV Zakelijke Dienstverlening weer volledig op sterkte. We tellen in totaal vier bestuurders die zich bezig houden met de sector zakelijke dienstverlening, te weten: Arie van Dijk vanuit Amsterdam, Wilfred Beens vanuit Deventer, Willem Jan Boot vanuit Utrecht en ondergetekende vanuit Rotterdam.

Marlies Possel

Het is fijn om weer op sterkte te zijn, want er staat veel op de agenda. Denk aan een nieuwe volledig gemoderniseerde cao voor de reisbranche, de start van de onderhandelingen over de nieuwe cao voor de tandtechniek, een nieuwe cao voor de uitvaartsector, diverse bedrijfs-cao’s waaronder KIWA Keurmerken, CED, PGGM, de SER etc etc.

We hebben ons voorgenomen om nog meer dan voorheen zoveel mogelijk leden vanuit onze sectoren en bedrijven te betrekken bij ons werk. Dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch, want vakbondswerk doen we niet vóór, maar mét onze leden. Zij weten tenslotte het best wat de wensen zijn op de werkvloer wat betreft arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden.

Dit laatste brengt me trouwens op het volgende: zijn er nog leden die willen fungeren als contactpersoon voor ons als bestuurders? Want hoe meer input we krijgen, hoe beter het is en hoe meer we met de werkgevers kunnen proberen te regelen. Maar we zoeken ook nog leden die zich willen ontwikkelen tot deskundige. Op het gebied van pensioenen bijvoorbeeld. Of als vakbondsconsulent. Er zijn functies en mogelijkheden genoeg.

Kortom: ik hoor graag van je!

Marlies Possel,

bestuurder Zakelijke Dienstverlening, marlies.possel@fnv.nl